Ian Hoffman: -Dere har vist meg kjærlighet!

Ian Hoffmann (22) er solgt og klar for ny klubb. Før avreise tok han et rørende farvel med Melløsmatta og hovedtrener Thomas Myhre.

MELLØS/POZNAN: For bare få minutter siden satte Ian Hoffmann pennestrøket sitt på kontrakten som nå binder han til sin nye klubb.  Hoffman forlater med det Moss Fotballklubb til fordel for den polske toppklubben Lech Poznan som ligger helt i toppsjiktet i den polske ligaen.

- Jeg er bare så utrolig glad nå, erkjenner en ydmyk Ian Hoffmann.

Amerikaneren har vært under lupen til flere toppklubber den siste tiden. Nå er det et faktum. Venstrebacken er ferdigspilt i Moss Fotballklubb.

MFK var kjent med at flere speidere fra ulike klubber satt på tribunen mot Vålerenga på lørdag for å følge Hoffmann. Det ble etter kampen satt i gang harde forhandlinger av hans agent og flere involverte klubber. Det var til slutt det polske laget Lech Poznan som trakk det lengste strået. Moss Fotballklubb har til gjengjeld gjort en meget lukrativ avtale.

- Dette er en eventyrhistorie for Moss Fotballklubb og Ian Hoffmann. På kort tid har spilleren tatt enorme steg og det har resultert i en overgang til et merittert lag i en høyt anerkjent europeisk liga. Dette er en historisk klubb og en klubb som ligger i toppsjiktet i Polen hvert år og de deltar som oftest i europeiske klubbturneringer, forteller Thomas Myhre, som har representert klubben i forhandlingene mot klubben i Polen.

VIKTIG BIDRAGSYTER: Ian Hoffmann har gjort en strålende jobb for MFK i et halvannet år.
VIKTIG BIDRAGSYTER: Ian Hoffmann har gjort en strålende jobb for MFK i et halvannet år.

Viktig bidragsyter

Senest lørdag spilte Hoffmanns nye klubb seriekamp med rundt 20.000 tilskuere på sin hjemmebane. Klubben ligger i dag på tredjeplass i "Ekstraklasa" som er navnet på den polske ligaen. I dag knytter Hoffmann seg til Lech Poznan-troppen.

- Vi er svært fornøyd med denne avtalen. Vi har utviklet Ian som spiller over tid. Nå var tiden riktig for oss og Ian for at han kan ta sitt neste steg. Vi ønsker Ian all hell og lykke til i karrieren. Vi takker han for den fine tiden hos oss, fortsetter Myhre.

Kampen mot Vålerenga ble med det 22-åringens aller siste opptreden for Moss Fotballklubb for denne gang. Hoffmann fikk med det totalt 44 kamper i MFK-drakta og endte med 4 mål og 8 målgivende fra sin backposisjon. Venstrebacken har vært en svært sentral brikke i MFK med sine eksplosive raid på kanten og den presise innleggsfoten. Han ble også kåret til årets spiller i 2023 av klubbens egen trofaste supporterskare "Kråkevingen".

SIGNERT: Ian Hoffmann er klar for polsk toppklubb.
SIGNERT: Ian Hoffmann er klar for polsk toppklubb.

Takknemlig for alt

Det var en svært rørt og takknemlig gutt som vi fikk møte da han pakket sine siste tingene før avreise til Polen. Mens tårene presset på i øyekroken erkjenner Hoffmann at det hele har vært et stort eventyr for han.

Den 175 centimeter amerikanske gutten tuslet på eget initiativ inn portene på Melløs for halvannet år siden. Han betalte flybilletten sin selv til Moss for å spille fotball. Nå skal han trille ball i Europa og Lech Poznan! For en utvikling!Det var Moss kommunes eminente "banemester" Lars Ragnar Kristiansen som var bindeleddet da han kjente til kvalitetene til Hoffmann. Hovedtrener Myhre tok han raskt inn i varmen. Duoen ble enige om å utvikle Hoffmann som spiller og skape god spisskompetanse. Hoffmann har etter det tatt store steg under Myhre og trenerteamets vinger, og er en svært anvendelig back som kan bekle begge sider. Nå er han klar for nye raid i Polen.

- Jeg er bare så utrolig takknemlig for alt. Jeg vil bare si tusen takk til Thomas, trenerteamet, matrixer og absolutt alle i støtteapparatet. Ikke minst alle lagkompiser og de som har vært involvert på denne reisen. Lars Ragnar som satte meg i kontakt med Thomas og alle supportere, Kråkevingen skal også ha en stor takk, sier en rørt Hoffmann.

Det tørkes noen flere tårer. Ian Hoffmann overbringer denne hilsen til hele Moss Fotballklubb, Kråkevingen og Moss som by.

- Jeg vil bare takke alle som har gjort meg så god. Dere har gitt meg en sjanse og vist meg kjærlighet. Jeg vil alltid huske dere.

- Dette er sterke ord, Ian?

- Ja, men det er så riktig. Dere har fått meg til å føle meg hjemme her. Tusen takk for alt dette. Jeg er så utrolig takknemlig for absolutt alt, forteller han videre.

22-åringen får lov til å ta en liten pause. Det er i grunnen sterkt å tenke tilbake på tiden i MFK som han beskriver som noe helt spesielt og ekstraordinært.

- Jeg har fått bestevenner for livet. Mennesker som har hatt en svært positiv innflytelse på meg. Dette er egentlig litt vanskelig å sette ord på alt dette, ja. For det er på en måte litt uvirkelig at jeg nå skal videre i min fotballkarriere.

Hva er høydepunktet i MFK-drakten?

- Det må være gleden av å klare oss i Obosligaen i fjor og få tittelen som årets spiller. Det er mine stolteste øyeblikk. Mitt beste mål må nok være mot Kongsvinger, utdyper han.

Hva vil du savne?

- Jeg kommer til å savne og spille på Melløs. Ikke minst vil jeg savne gutta i garderoben. Det er en så bra gruppe med spillere og mennesker. Jeg kommer videre til å savne alle i trener og støtteapparatet, og alle supporterne, Kråkevingen. Matrix Ivar og Stian som har gjort en utrolig god jobb. Lars og familien. Ikke minst kommer jeg til å savne mine G14 spillere som jeg har vært trener for. En stor takk til alle. Det er så mange gode minner herfra, innrømmer Ian.

Han går en siste tur ut på Melløs-gresset og får litt tid alene. Igjen. Det er en rørt, ydmyk og takknemlig gutt som nå takker for seg. Han tar godt rundt utviklingsansvarlig Jacob Berg som låser opp for siste gang. Den siste klemmen deler han med hovedtrener Myhre.

- Tusen takk for alt du har gjort for meg og for at du ga meg sjansen. Jeg håper du skjønner hvor takknemlig jeg er for alt dette. Jeg håper dere rykker opp nå og klarer det, sier Ian og vinker farvel tydelig blank i øynene.

Et lite kapittel i eventyrboka er med det slutt.

Vi ønsker Ian Hoffmann lykke til i sin nye klubb og ønsker velkommen tilbake på besøk for en hyllest ved passende anledning.

Les mer i Moss Avis her.

NYTT KAPITTEL: Ian Hoffmann har signert for polsk toppklubb.
NYTT KAPITTEL: Ian Hoffmann har signert for polsk toppklubb.

 

Annonse fra Obos-ligaen:
Publisert: 06.08.2024, oppdatert: 14.08.2024
Skrevet av: Jeanette Jørgensen