BILDE: De tre trenerne er stolte over det de fikk til på Melløs og ser fram til videre dialog. Fra venstre: Kjell-Kristian Ellingsen (Moss FK), Arif Muaremi (Eika Krapfoss) og Ferhat Kivrak (Øreåsen). Foto: Ove Hellevang

- Denne dagen var rett og slett fantastisk. Dette gjør vi gjerne igjen, forteller Arif Muaremi, som er trener for Eika Krapfoss sine 10-åringer.

Han var initiativtageren til dette prosjektet, som handlet om å samle alle spillerne fra 2011-kullet fra de tre klubbene til en fellestrening. Den naturlige arenaen ble Melløs, hvor A- og B-feltet ble flittig brukt av ivrige barn.

- Dette ble på en måte en kick off før sesongen. Vi har jo pratet om å få til dette tidligere, og i år bestemte vi oss bare for å gjennomføre. Vi fordelte oppgaver og hadde et treningsopplegg som fungerte strålende, smiler han.

Klar intensjon

Opplegget er selvfølgelig ikke spontant og tilfeldig. Trenerne hos alle klubbene har en klar tanke med det hele.

- Ja, her handler det om å bli kjent. Ikke bare for spillerne, men også trenerne og foreldrene. Vi har alle noen utfordringer vi møter i hverdagen og det er mye som er likt hos alle. Da er det fint å snakke litt sammen og dele erfaringer. Totalt var vi 51 spillere og 11 trenere på Melløs i dag. Dette har kun skapt idrettsglede og vi har allerede planer om å arrangere noe lignende i oktober. Vi dyrker de samme verdiene, forteller Muaremi.

- En annen ting er at spillerne skal bli vant til å ta beskjeder fra andre trenere. Dette kommer til å møte dem senere i livet, både på klubblag og sonelag. Det er derfor fint å bli vant til dette tidlig. Jeg oppfordrer flere årskull til å gjennomføre slike økter, for dette er sunt for dialogen, klubbene og fotballen ellers i Moss, tilføyer han.

Eika-treneren håper også at det ikke er noen andre lag som føler seg ekskludert.

- Jeg håper ikke det er noen som føler seg utestengt. Dette var første treningen og derfor ble disse tre klubbene naturlig. Samtidig har det litt med antall spillere å gjøre også. Ingenting er skrevet i stein i dette konseptet, tilføyer han med et smil.

Tommel opp fra sportssjefen

MFKs sportssjef, Thomas Myhre, kan ikke annet enn å fullrose opplegget.

- Jeg elsker slike initiativ. Dette er kjempekult. På denne måten stiftes det bekjentskap mellom klubbene og det samler byen. Dette er utelukkende positivt for alle som er involvert, skryter Myhre.

BLE KJENT: 10-åringene fra Øreåsen, Moss FK og Eika Krapfoss fikk en flott fellestrening på Melløs søndag formiddag. Dette er antageligvis bare starten på et spennende prosjekt mellom klubbene.