Først og fremst er det greit å ta et par ord om ØME-prosjektet. Dette er et samarbeid mellom 2011-årgangen i Øreåsen, Eika og Moss FK. En tropp på totalt 60 spillere og 15 trenere fra alle tre klubbene møtes med jevne mellomrom og deler sine erfaringer.
 
- Det handler om å bygge borer mellom klubbene. Vi skaper en arena for utvikling, uansett hva slags nivå som barna er på. Alle skal bli utfordret og føle mestring. Våre 11-åringer har plutselig fått så mange venner fra de andre lagene som de vanligvis ikke ville blitt så godt kjent med, forteller initiativtager Arif Muaremi.

Herlig søndag

Så, tilbake til helgens arrangement. Så langt har det kun blitt arrangert treningssamlinger i ØME-prosjektet, men på søndag ble tenningen skrudd til et ekstra hakk.
 
- Vi lånte hele Melløs kunstgress og inviterte til en cup med jevne og blandede lag. Noen var på vinterferie, men vi er veldig fornøyd med at vi klarte å samle 42 spillere og 10 trenere, forteller Muaremi.
 
Det ble fire kamper for hvert lag og matchene hadde en varighet på 15 minutter.
 
- Det var en fantastisk dag med to timer fotball, smil, feiringer, masse fotballglede og gode opplevelser. Barna fikk frukt i pausene og jeg tror alle opplevde dagen som svært positiv, smiler Muaremi.

Spennende fremtid

ØME-prosjektet har utvilsomt kommet for å bli en stund. De har fått med seg sponsorer som har ordnet med draktsett til alle spillerne, slik at de kan fremstå likt når de spiller kamper gjennom dette prosjektet.
 
- Hittil har vi hatt treningskamper internt og mot andre klubber som HSV Son (2011), HSV Vestby (2010), Moss FK (2010) og Greåker (2010). Framover i 2022 skal ØME skal spille flere treningskamper og være med i to cuper. Vi kommer til å trene sammen 2 ganger i mnd fremover og det vil bli organisert treningskamper for alle sammen. Dette er et ekstra tilbud og det er helt frivillig å være med for spillere og trenere i de tre klubbene, sier initiativtageren og avrunder:
 
- Jeg må rose og takke trenerne for den innsatsen de legger i dette. Alle er dugnadstrenere på sine respektive klubber og bruker allerede 2-4 kvelder i uken på sine lag. Jeg vil også rette en stor takk til våre sponsorer som bidro til at vi kunne glede 60 spillere med fullt draktsett, bag og vannflasker. Krogsveen eiendomsmegler, Carlberg Home & Styling, BFAB Balticum Frinab, MG - Moss Autocenter AS, Rune Jørgensen AS og Riis Bilglass er de som har bidratt, avrunder Muaremi.