Tekst og bilde: Ove Hellevang, Fotballpappa

Over gjennomsnittet organisert og synkron oppvarming samt medbragt treningsutstyr, gjorde at en og annen foresatt tenkte at Nordstrand kunne bli en hard nøtt å knekke. De hadde rett.

Gutta våre kjempet heroisk de først 7 minuttene, men så kom det første baklengsmålet. De beit tenna sammen og gjorde et nytt forsøk, men ikke lenge etter kom det nok et mål feil vei. Med bare 20 min. å jobbe med ble det ikke tid nok til å samle troppene for en ny og bedre plan. Luften gikk ut av gutta og vi endte opp med å svelge 0 - 4.

Etter oppløftende ord fra trenerteamet og litt justert lagoppstilling var gutta klare til å møte Tønsberg FK - et lag supporterene hadde sett spille tidligere på dagen, og de var også gode.

Det legges til historien at vi var meldt på "øvet nivå" i cupen.

Avsparket gikk og vi henger bedre med nå. Mer ballbesittelse, litt sjanser og generelt bedre spill. Vi er allikevel uheldig og får ett mål mot oss før (hva noen av supporterene beskriver lite kvalifisert) dommer blåser av kampen. 0 - 1.

Gutta går slukøra av matta og får et litt lengre opphold før siste kamp mot Nøtterøy. Det blir tid til både strategi, inspirasjon og pølse i vaffel (etter kiosken fikk det forklart).

Siste 20 min starter. Gira på pølse, vaffel og drømmen om sier, starter vi bedre enn de to andre kampene. Flere lange baller oppover og flere forsøk på innlegg. Allikevel blir vi ikke farlige før Magnus Wisth tråkler seg helt inn på Nøtterøys 5-meter og blir taklet av keeper. Det dømmes straffe.

Med ett mål tennes håpet om seier, og gutta kjemper med nebb og klør. Det merkes at vi vil vinne denne. Nøtterøy har på ingen måte gitt opp og presser hard med gode løp, pasninger og skudd på vår cupkeeper Ask Skjærbekk. Det lukter lenge utligning, helt til midtstopper Andreas Bredal-Kvivesen, drar med seg ballen gjennom hele midtbanen og forsvaret til Nøtterøy og banker inn 2 - 0. Det er nå kun 2-3 minutter igjen av kampen, og supporterene blir mer høylytt og selvsikker for hvert sekund.

Endelig blåser sekretariatet av kampen og svarte og gule kællær kan endelig rette henda mot himmelen og juble!