Tekst og bilde: Ove Hellevang, Fotballpappa

Gutta kom til matchen med relativt høy moral etter å ha vunnet forrige cup-kamp i Tønsberg helgen før. Denne gangen var vi også på hjemmebane. Det kan hende en og annen spiller følte de hadde vunnet før kampen startet.

Første omgang var preget av lite samspill. Vi kom liksom ikke helt i gang. Drøbak Frogn utnyttet dette og sentret seg relativt lett gjennom vår midtbane og forsvar. Heldigvis har vi en av landets beste målvakter, Daniel Ploch, som vår siste skanse. Han plukka ned baller som man plukker epler fra et tre, og bidro stort til at vi kun lå under med to mål etter endt første omgang.

Andre omgang staret også litt tregt, men brått hadde midtstopper, Andreas Bredal-Kvivesen, fått nok. Han løp fra 16 til 16 og klinka så hardt til ballen at målvakten til Drøbak Frogn ikke karte å holde på den. En årvåken Magnus Wisth kom løpende inn i returrommet og plasserte kula i nettet. Et gnist tente alle gutta og brått fyrte vi på alle sylindere. Det var som Ildtempo Gigante etter Ludvig fiksa den saboterte eletronikken.

Nå kjemper gutta sammen. Vi begynner å levere lange utspill fra mål som ofte ender hos våre sultne spisser og midtbane. Jonas Berge-Martens trengte ikke engang å ta turen til motstanderens mål for å score. Han rappa til ballen fra rundt midtbanen, ballen gikk som en satelitt rundt jorda og plasserte seg til slutt i venstre kryss bak målvakten til Drøbak Frogn. Det var synd ingen filmet. Forsvaret jobber godt nå. De leverer pasninger til både midtbane og angrep.

Mye av kampen forgår på midtbanen. Drøbak Frogn har på ingen måte gitt opp. Med sine lynraske høyre og venstre backer, truer de målet vårt med jevne mellomrom. De får også en rekke hjørnespark som de plassererer like godt ved hver anledning. Vår målvakt i andre omgang, Ask Napoleon Skjærbekk, fikk med andre ord nok å ta i. Ask kastet seg rundt som han skulle vært fettern til Spiderman, og holdt målet imponerende rent gjennom hele omgangen.

Da dommeren til slutt blåste av kampen hadde gutta våre fullstendig snudd det som, etter andre omgang, så ut til å bli et mørkt kapittel, og vinner kampen. Gule og svarte spillere går i fistel og løper rundt med henda i været. De kan nesten ikke tro hva de har klart. Stemningen er mildt sagt god, og nå var det att på til tid for pizzakveld på VIP-rommet!!