- Det er jo ingen tvil om at det er artig å arrangere disse kursene her. MFK-Brakka er en sosial base som er kjempeviktig for å kunne skape en felles identitet, sier Torger Willadssen, som sammen med Bjørn Tore Karlsen er ansvarlige for gjennomføringen av kurset.

Øreåsen, Eika Krapfoss og Vansjø/Svinndal deltar med flere trenere, i tillegg til vertsklubben MFK. Willadssen er fornøyd med antallet, men håper på sikt at de kan bli enda flere.

- Responsen har vært utelukkende positiv og vi har nå 12 deltagere. Vi hadde plass til noen flere, men engasjementet blant de som er her er utrolig bra. Det er veldig gledelig og vi kommer nok til å arrangere flere kurs, fortsetter Willadssen.

Spennende innhold

Selve kurset er på en måte det første steget man gjør som en trener. Her lærer man å legge til rette for læring og trivsel blant barna i spillergruppa. I tillegg påpeker Bjørn Tore Karlsen at det er en ypperlig måte for trenerne å treffes på tvers av klubbene.

- Vi reflekterer sammen og det skapes diskusjoner. Det handler om bevisstgjøring. Her får vi samlet mange trenere fra forskjellige klubber, og det er naturlig at Moss Fotballklubb inviterer inn. På den måten bygges det tillit og positivitet, og det skaper et større fellesskap i byen, sier han med et smil.

Engasjerte damer

Ekstra hyggelig er det også at to jenter deltar i disse dager. Karoline Nilsen fra Øreåsen og Ann-Kristin Eliassen fra MFK er to som virkelig kaster seg inn i en diskusjon og synes det er topp å møtes på denne måten.

- Dette er veldig lærerikt og det er ekstra koselig å møte trenerkollegaer fra andre klubber. På den måten skaper vi samhold i regionen, for det blir mye enklere å samarbeide i etterkant, sier de to med et smil.

Her er alle deltagerne på kurset:
Glenn Bednarzcyk, MFK
Christian Blad Ausland, MFK
Atila Alaei, MFK
Jasmin Feratovic, MFK
Karoline Nilsen, Øreåsen
Jahn Tore Nordhuus Kuntze, Eika
Lars Espen Smith, Eika
Alexander Short, MFK
Anders Eriksen, V/S
Fredrik Hytten, V/S
Murat Kula, MFK
Ann-Kristin Eliassen, MFK