Det var duket for en spennende thriller på Melløs, hvor serieleder MFK skulle ta imot tabelltreer Øygarden. Og for en fotballkamp det ble.

Den første omgangen var riktig nok sjansefattig og Leonard Getz sin scoring var så å si den eneste sjansen som ble skapt. Men etter hvilen skjedde det litt av hvert. Først doblet "Bamba" til 2-0 etter en flott pasning fra Marius Andresen og så kom reduseringen fra Øygarden halvtimen før slutt.

Da gjorde gjestene alt de kunne for å utligne, men hjemmelaget la seg ikke bakpå av den grunn. MFK fortsatte å skape sjanser og fikk til slutt uttelling og pungterte kampen på overtid.

Øygarden hadde sendt alle spillere inn i MFKs sekstenmeter, inkludert sisteskansen, på et hjørnespark før slutt. Moss stanget ballen unna og Noah Alexandersson fyrte av et skudd fra utsiden av egen sekstenmeter. Ballen trillet i nettet - til enorm jubel på Melløs.

Dermed står Moss med 15 poeng på 5 kamper og har dermed full uttelling. Starten på 2022-sesongen kunne ikke vært bedre poengmessig.

Se tabellen her.

- Dette er den beste kampen vi har spilt, sier en meget fornøyd hovedtrener, Thomas Myhre, etter kampslutt.

- Vi har tidligere fått vist god innsats og arbeidsmoral, men i dag fikk vi også vist hvor gode spillere som er her. Vi håndterte en sterk motstander og spilte god fotball mot et av de beste lagene i divisjonen, fortsetter han.

Noah Alexandersson sin scoring kommenterer han på følgende vis:

- En scoring fra 80 meter! Det er ny rekord på Melløs, smilte han.

Neste MFK-kamp er hjemme mot Ørn Horten 16. mai. Da håper vi på en skikkelig folkefest på stadion!

Les kampreferatet her:

90. min.: Kampen er slutt! Moss vinner 3-1!

90. + 4 min.: MÅÅÅÅÅL! 3-1! Noe av det villeste som har skjedd på Melløs stadion! Noah Alexandersson sender ballen i mål fra utsiden av EGEN SEKSTENMETER! Utrolig scoring!

90 + 3 min.: Ett minutt igjen! Så nære seier!

90 + 2 min.: NY KJEMPESJANSE: Claudio Braga får en flott ball av Kristian Strande og Braga avslutter fra skrått hold innenfor sekstenmeteren. Keeper redder og det blir corner!

90. min.: Fire minutter er lagt til.

89. min.: MFK kjemper godt her nå. Jobber for å holde ledelsen ut kampen og sikre tre nye poeng. Straks over i overtiden!

82. min.: Bytte: Farah ut og inn med Claudio Braga.

79. min.: GEDIGEN MULIGHET PÅ CORNER! Marius Andresen får ballen i beina og avslutter fra fem meter, men en Øygarden-spiller får foten på ball. For en sjanse!

75. min.: Skudd fra distanse fra Noah Alexandersson, men ballen går noen meter til side for mål.

73. min.: KJEMPESJANSE! Moss kontrer og "Bamba" får avsluttet alene med keeper. Keeper redder og det blir corner.

69. min.: Blitt en skikkelig thriller her på Melløs! Øygarden jager utligning.

59. min.: 2-1. Øygarden scorer. Redusering.

57. min.: Bytte: Samuel Gray inn for Leonard Getz.

55. min.: KJEMPESJANSE! Anas Farah får avslutter innenfor Øygardens sekstenmeter og ballen går like over mål. Så nære MFKs tredje scoring for dagen.

53. min.: MÅÅÅÅÅL! 2-0! "Bamba" scorer for Moss etter en nydelig pasning fra Marius Andresen.

  • To av kampene er spilt i avdelingen i dag. Strømmen vant 2-0 over Ullern og Flekkerøy vant 3-2 over Vard Haugesund.

46. min.: Kampen er i gang igjen!

45. min.: PAUSE: 1-0. Moss leder etter de første 45 minuttene. En sjansefattig omgang som MFK kom best ut av.

45. min.: Gult kort til en Øygarden-spiller.

43. min.: Nærmer seg pause nå. Blir interessant å se om vi får det samme kampbildet i 2. omgang som vi gjorde i denne omgangen.

41. min.: Gult kort til MFK-stopper Kristian Strande. Kan se ut til at det skjedde etter munnbruk, for det var ingen stygg takling.

38. min.: Mye spill mellom sekstenmeterne, uten at det skjer så mye foran noen av målene.

31. min.: Litt over halvtimen spilt. Ikke drøssevis av sjanser så langt, men "kællane" har nok en gang vært effektive. Leder fortsatt 1-0 etter Getz sin scoring.

25. min.: MFK fortsetter å presse. Herlig å se hjemmelaget nå!

16. min.: MÅL! 1-0! Leonard Getz scorer sitt første mål i 2022! Et flott innlegg av Marius Andresen som Leonard Getz får kontroll på og får til slutt fyrt av et skudd. Ballen går ned i venste hjørne og MFK er i føringen!

15. min.: Gjestene varter opp med et skudd fra distanse, men ballen får MFK-keeper Ranmark kontroll på. De første 15 minuttene har for øvrig vært jevnspilte.

9. min.: Øygarden sender ballen på bakerste stolpe i MFKs sekstenmeter og en Øygarden-spiller sender ballen i mål. Men det er offside. Moss hadde en lignende situasjon i det 2. minutt.

4. min.: Ikke noen store sjanser så langt, men det er MFK som har presset de første minuttene.

1. min.: Kampen er i gang!

* Vi minner for øvrig om Målklubben 2022. Les mer her.

* Kampstart er klokken 16:00. Vi oppdaterer ved store hendelser.

Moss FK stiller med følgende lag:
Mathias Ranmark, Marius Andresen, Kristian Strande, Stian Andersen, Leonard Getz, Emmanuel Troudart, Philip Koko, Aksel Baran Potur, Anas Farah, Kabamba "Bamba" Tumba Kalabatama, Noah Alexandersson
Innbyttere:
Daniel Rojas, Claudio Braga, Alexander Håpnes, Samuel Skarnes Gray, Sander Leonard Martinsen-Wold, Markus Olsvik Welinder, Oliver Kjeilen Stavdal

Øygarden stiller med følgende lag:
Borger Engelbreth Bergmann Thomas, Dennis Horneland, Fredrik Flo, Fabian Filip Rimestad, Andreas Fantoft, Henrik Andersen, Kristoffer Gunnarshaug, Knut Spangelo Haga, Marceli Wawrzynkiewicz, Joachim Skorpen Edvardsen, Alexander Dang
Innbyttere:
Enock Mawete Mwimba, Nicholas Marthinussen, Marius Bildøy, Eirik Opheim Moldenes, Yannis Maxitas Moula, Mathias Sivertsen