I en enebolig på Skarmyra har Aleksander Håpnes (20), Claudio Braga (22), Noah Alexandersson (20) og Kabamba "Bamba" Tumba Kalabatama (19) bosatt seg, men sistnevnte var dessverre ikke til stede da bildet ble tatt.

Men her i denne romslige eneboligen har de holdt til i noen få måneder. Ingen av dem hadde noe særlig kjennskap til Moss før de pakket sakene, signerte kontrakten med MFK og flyttet inn i en ny leilighet med nye lagkamerater.

Med ulike tradisjoner, gjensidig respekt og lidenskap for samme idrett, har det foreløpig vært en skikkelig suksess.

- Vi har blitt en samlet gjeng og vi vi har knyttet bånd allerede, sier Braga, som nylig flyttet fra Portugal for å satse i Moss. Det angrer han ikke på.

- Det høres kanskje ut som en klisje, men mottakelsen jeg fikk var overraskende god. Jeg ble godt ivarettat fra dag én og trives godt med alle i og rundt klubben. Vi fire som bor i samme hus tar også vare på hverandre. Her er det mye åpenhet. Vi kan ha dype samtaler, noe jeg tror er veldig viktig, fortsetter portugiseren.

Hver torsdag har de en fast tradisjon, nemlig fellesmiddag. Her går det på rundgang hvem som lager maten. Da blir det stor variasjon på det som serveres. Men Claudio vil egentlig ikke si noe om hvem som er best på kjøkkenet.

- Vi lager så ulik mat og alle legger sjel i det som serveres. Alle er like gode, sier han diplomatisk, før han deretter hinter til at sine egne portugiske spesialiteter kanskje smaker aller best.

Har blitt en "kæll"

For den 20-årige Kongsvinger-gutten Aleksander Håpnes er det stort å ha kontrakt med MFK. Han er stolt av å representere en så tradisjonsrik klubb.

- Det er et fantastisk team her og vi har supportere som skaper knallgod stemning på hjemmekampene våre. Jeg har jo fått med meg at vi sier "kællane" her i byen. Det er viktig. Men selve byen har jeg ikke utforsket så mye ennå, for mesteparten av tiden er jeg på Melløs. Jeg jobber nemlig på Melløs skole ved siden av fotballen, noe som fungerer veldig bra, sier Håpnes, som absolutt har vært delaktig i den sportslige suksessen til MFK så langt i år.

Han er strålende fornøyd med resultatene, men understreker at hele laget holder beina godt plantet på jorda.

- Det er fort gjort å tenke stort etter en så god start, men derfor er det så viktig å huske at det fortsatt bare er starten. Det kan snu fort, men vi skal gjøre alt i vår makt for at det ikke skal skje, smiler han.

Kjæreste i toppetasjen

Mens Håpnes, Braga og "Bamba" bor i samme etasje, har Noah fått seg en egen leilighet i 3. etasje. Med andre ord en fin toppleilighet. Men han får ikke ha plassen helt for seg selv.

- Kjæresten min bor her så ofte hun kan, for hun jobber i Sverige. Den ordningen fungerer helt fint og hun stortrives sammen med de andre gutta her. Men hun kan bli litt lei fotball noen ganger, sier Noah og ler.

Han er oppvokst i Göteborg og har allerede fått en smakebit på profftilværelsen i IFK Göteborg. Men foreløpig er det ingen hjemmelengsel.

- Akkurat nå er livet topp. Jeg er oppvokst i storby, men synes det er deilig at det ikke er sporvogner og mange mennesker utenfor døren hele tiden. Her er det roligere og Moss består av noen flotte plasser. Kjæresten min og jeg har vært på piknikkturer på Jeløy og besøkt gårder og restauranter i området. Det er så fint her, skryter den svenske MFK-spilleren, som sikret seg en spesiell rekord da han scoret fra 80 meter i sist hjemmekamp mot Øygarden.

Se scoringen her.

Ikke lokale spillere

Underveis i praten med Claudio Braga, Noah Alexandersson og Aleksander Håpnes dukker det opp mange interessante temaer, og spesielt dette med lokal tilhørighet er noe som førstnevnte bryr seg mye om. Selv om denne kvartetten ikke er fra Moss, føler Braga at klubbtilknytningen er veldig sterk.

- Vi er ikke herfra, men vi spiller for Moss Fotballklubb og vi elsker å representere denne klubben. Vi vil oppnå mest mulig med MFK og og vi vil gjøre alt vi kan for at laget skal lykkes. Jeg tror at folk vil se at vi leverer vårt maksimale og at det er det viktigste, forteller Braga.

Den offensive spilleren har allerede påtatt seg et treneransvar i yngres avdeling og han har vært delaktig på flere av gatelagets treningsøkter. Han føler virkelig at hjertet banker for MFK.

Har du lyst til å se et fotballag som virkelig blør for drakta, kan det være lurt å ta turen til Melløs 16. mai klokken 18:00. Da kommer Ørn-Horten på besøk og MFK skal jakte årets sjette strake seier i PostNord-ligaen.