Vi møter 24-åringen i leiligheten på Ekholt, hvor han har vært bosatt de siste månedene. På dagtid jobber han på Melløs skole, mens ettermiddag, kveld og helg går til spill for MFK. Mellom slagene brukes tiden sammen med kjæresten som bor i Oslo.

- Dette er faktisk det nærmeste vi har bodd hverandre de siste årene, så det er veldig bra. Forholdet fungerer strålende, for Oslo er ikke så langt unna, smiler Strande.

- Har man alt på stell utenfor banen, er det større sjanse for at ting fungerer på banen, tilføyer han.

Hjemme i leiligheten på Ekholt kan man også se at det er en kar som liker å ha kontroll på omstendighetene. Det er rent og ryddig, og det er tent levende lys. Det stikk motsatte av en typisk "guttebule".

- Jeg liker å være strukturert, ja, smiler han.

Enorm MFK-entusiasme

Den autoritære midtstopperen har vært i Molde, Egersund, Brattvåg, Ham-Kam og Arendal de siste årene, og har derfor skaffet seg solid erfaring fra PostNord-ligaen og OBOS-ligaen. Men én spesiell ting skiller seg ut i MFK:

- Det som er speiselt med Moss er at det er så mye interesse rundt klubben. Spesielt fra Kråkevingen, og slikt har jeg ikke opplevd så mye tidligere. Det er en stor forskjell og det trives jeg med. Jeg får en ekstra ansvarsfølelse når klubben betyr så mye for så mange mennesker, forteller Strande.

- På bortebane er det for eksempel kun Kråkevingen vi hører. Det er nesten som å spille på hjemmebane, legger han til.

Fotball er livet

Kristian Strande har naturligvis flere interesser enn å spille fotball. Han liker også å se på fotball på tv og spille fotball på PlayStation. Han bruker også tid på å analysere den kommende motstanderen, så fotball-lidenskapen er det ingenting å si på.

- Jeg er veldig interessert i fotball, ja. Det går stort sett i det, sier han med et bredt smil.

Lørdag klokken 16:00 braker det løs på Melløs igjen. Da kommer serietoer Strømmen på besøk, så det er duket for en skikkelig toppkamp. Strande og Co. er superklare. Og når kampen er ferdigspilt skal MFK-kapteinen...

- Selvfølgelig se Champions League-finalen. Jeg håper på Real Madrid, men Liverpool er gode, avrunder Kristian Strande med et bredt smil.