Det var noe på gang. Det så man tidlig. Et velorganisert mosselag forsvarte seg eksemplarisk og slapp gjestene fra Eliteserien til svært lite foran mål. Samtidig viste MFK kontringsvilje og en moral som var helt enorm.

Anas Farah sin scoring tidlig i 2. omgang skulle vise seg å bli kampens eneste, men ikke uten innsats. Mot slutten av kampen lå nesten samtlige MFK-spillere nede med krampe, men alle stablet seg på beina og jobbet kampen ut.

Da dommeren blåste i fløyta sprang samtlige i trenerapparatet ut på matt og omfavnet spillerne. Og tilskuerne jublet og skapte en fantastisk stemning fra start til slutt.

- Dette betyr mye! Vi har noe på gang, sa målscorer Anas Farah til NRK etter kampslutt.

Hovedtrener Thomas Myhre var også superfornøyd med det som skjedde ute på matta onsdag kveld.

- Vi har slått Sarpsborg 08 som kanskje er det største formlaget i Eliteserien. Gutta våre kjempet som løver og fikk betalt for det, sa han med et bredt smil.

Les kampreferat her:
90 min.: FERIDG! Vi har slått ut Sarpsborg 08 av cupen!!!!!!!!!

90 + 4 min.: Kom igjen, KÆLLÆR! Nå er vi sååååå nære! Dette resultatet vil overraske hele fotball-Norge!

90 + 3 min.: Nå har gjestene kort tid på å få til noe! Dette ser VELDIG BRA ut, folkens!

90 + 1 min.: Sarpsborg stanger og stanger mot MFK-forsvaret!

90. min.: Tilleggstiden blir 6 minutter.

87. min.: Nesten halve mosselaget sliter med krampe nå og det sier alt om denne innsatsen! Vi krysser alle fingre for at dette holder inn! Folkens, vi leder fortsatt 1-0!

81. min.: Stian Andersen inn for Aksel Baran Potur.

79. min.: Stemningen på Melløs er fantastisk! Publikum gjør alt de kan fra tribunen og på matta jobber spillerne med "nebb og klør".

77. min.: Samuel Gray inn for Leonard Getz.

76. min.: Ikke enkelt for gjestene å finne rom offensivt. Moss ligger meget bra defensivt og tetter igjen.

73. min.: Kjempesjanse til Sarpsborg 08! Halvorsen skyter fra skrott hold innenfor sekstenmeteren, og skuddet går like over mål!

71. min.: I skrivende stund er det kun Sarpsborg 08 og Rosenborg som ligger under av eliteserielagene. Det kan dukke opp et par "cupbomber" i denne runden.

66. min.: Vetle Hellestø fyrer av fra distanse! Gjestenes keeper redder, men det skuddet var det trykk i!

65. min.: Bortelaget presser veldig nå.

61. min.: Sarpsborg 08 skal gjøre et par bytter nå. Eliteserieklubben fra nabobyen skal altså gjøre noen grep for å komme tilbake i kampen. Mossingen Tobias Heintz er blant de tre som byttes inn nå.

59. min.: Sarpsborg 08 får en god mulighet, men Ranmark redder!

58. min.: Altså, dette er stort. Og det er heller ikke ufortjent! MFK har levert meget bra så langt.

56. min.: Moss-Sarpsborg 08 1-0! ANAS FARAH SENDER MFK I FØRINGEN! Blir spilt gjennom og sender ballen forbi keeper. For en start på omgangen!

54. min.: MFK-spiller Getz kommer til en avslutning innenfor Sarpsborg 08 sin sekstenmeter. Skuddet blir blokkert og det ender med et hjørnespark til Moss.

52. min.: Denne 2.-omgangen åpner på samme måte som den første. MFK ligger godt og kompakt, og gjestene sliter med å skape noe.

46. min.: Kampen er i gang igjen! Vi gleder oss til fortsettelsen nå i 2. omgang!

* Dagens tilskuertall er 1176. Det er nest best i år. "Folkets kamp" trakk 300 flere for en halvannen uke siden.

45 min.: PAUSE: Moss FK-Sarpsborg 08 0-0. Det er ikke helt urettferdig at det er uavgjort halvveis i kampen. Selv om gjestene har hatt ballen mest så langt, litt som forventet, har hjemmelaget gjort en meget solid jobb. Har ligget godt og kompakt defensivt, og har sluppet Sarpsborg 08 til få sjanser. MFK har også hatt et par brukbare muligheter selv. Denne 2.-omgangen blir spennende!

45. min.: Nok en god mulighet for MFK! Utnytter kontringen bra og kommer til en ny avslutning. Men Sarpsborg 08-keeperen er med på notene.

43. min.: MFK jobber hardt og kommer til en fin mulighet, hvor Anas Farah til slutt får skutt. Dessverre går ballen til side for mål. Philip Koko legger for øvrig ned mange meter her i dag!

42. min.: Kråkevingen lager for øvrig veldig bra liv her! Bra oppmøte er det også på Melløs!

37. min.: MFK-keeper Ranmark varter opp med en feberredning!

34. min.: Sarpsborg 08 får frispark fra 20 meter, men ballen går et stykke over mål.

30. min.: Joda, gjestene har hatt mye ball, men MFK har virkelig gjort en sterk jobb så langt. Ligger veldig godt og kompakt fortsatt. Gjør det vanskelig for Sarpsborg 08.

26. min.: Hjørnesparket ender med 5-meter til gjestenes keeper.

25. min.: God MFK-mulighet! Claudio Braga gjorde en suvern jobb på kanten. Ballen ble lagt inn i feltet og Sarpsborg 08 fikk akkurat klarert. Hjørnespark til Moss!

18. min.: Ny 08-sjanse! Men MFK-keeper Ranmark redder skuddet fra 14 meter!

9. min.: Litt som forventet, så har gjestene fra Sarpsborg hatt ballen mest så langt. Men kun blitt med den ene målsjansen i løpet av de første 9 minuttene. Moss ligger godt og kompakt.

3. min.: Stor Sarpsborg 08-sjanse! Header like til side for mål på en corner.

1. min.: Kampen er i gang.

* Oppvarmingen er ferdig. Kampen skal snart sparkes i gang!

Moss FK stiller med følgende elleve:
Mathias Ranmark, Kristian Strande, Shahram Rashid Jabri, Leonard Getz, Markus Welinder, Vetle Hellestø, Philip Koko, Aksel Baran Potur, Anas Farah, Claudio Braga og Noah Alexandersson.

 

Foto: Alvin Holm og Lars Smith