Lørdag ble en spesiell dag på mange måter. Ikke bare sikret MFK seg tre nye poeng og holdt liv i opprykksdrømmen - en bauta i mossefotballen ble også takket av. Thomas Klaussen mottok blomster fra MFK-styret og kunne motta velfortjent hyllest fra over 1700 personer på tribunen.

- Jeg vil ikke ta fra laget noe fokus her nå, sa en ydmyk Klaussen på Melløs.

Men jo visst skal også Klaussen ha sin oppmerksomhet. I moderne fotball er det sjelden å oppleve en spiller i én og samme klubb sammenhengende i over 13 år. Midtbanespilleren kom fra Nardo i 2009 og ga ikke slipp på Moss FK før i år. Og det har sine grunner.

Spesielt denne sesongen har vært preget av skader og Klaussen har ikke fått bidratt slik han ønsket.

- Jeg er 34 år og begynner å spille på siste vers som fotballspiller. Men jeg er jo ikke eldganmmel, så jeg får se hva som skjer videre etter opptreningen, sier Klaussen og oppsummerer litt av tiden på Melløs:

- Det har vært en lang reise med oppturer og nedturer - litt av alt. De beste minnene er det første målet mitt mot Hønefoss og opprykket i 2017. I tillegg har jeg forsøkt å bidra litt ved siden av. Jeg mener det er viktig at vi på A-laget går fram som gode eksempler og skaper tilhørighet for barna i klubben. Tette bånd til de små er viktig, fortsetter Thomas Klaussen, som håper å ta del i en siste fest som mossespiller:

- Jeg håper jo at jeg kan kose meg med et opprykk til slutt, smiler han.

MFK spiller nemlig den avgjørende opprykkskampen mot Ullern til lørdag. Da får vi svaret på om det blir direkte opprykk eller opprykkskvalifisering.

- Jeg vil takke alle supportere, Kråkevingen, materialforvaltere, trenere og spillere for tiden sammen. Tusen takk for alle opplevelsene! avrunder Klaussen.