Klubben har som kjent vært uten daglig leder en stund og nå er endelig rollen besatt. Sunnmøringen Erik Rønstad er ansatt i rollen som daglig leder og ble signert på Melløs i dag.

Erik har en imponerende cv fra yrkeslivet og har også bred utdannelse innenfor idrett.

45-åringen har de siste årene vært ansatt som sportssjef i Norges Bryteforbund og avslutter altså arbeidet der for å komme til Moss FK.

 

Vi tok en prat med Erik da han signerte på Melløs i dag.

 

Du har vært i lang prosess med klubben om ansettelsen, Erik. Hvordan har den vært?

 

- Ja, det har vært en lang men grundig prosess. Det har vært veldig ryddig med involvering fra styret og People (rekkruteringsbyrå) som har vært med avsluttningsvis.

 

Sett utenfra, hva tenker du om Moss Fotballklubb?

 

- Det første som slår meg er at det er et kjempepotensial i klubben. Det er masse historie i MFK og momentumet med opprykket gleder jeg meg veldig til å jobbe med. Jeg kjenner mange som har vært involvert i klubben tidligere. Jeg har god kjenskap til mekanismen i fotballen og idretten, og jeg vet hva dette dreier seg om. Det handler om å treffe folk.  Jeg er veldig glad i folk og vil bli kjent med de som er tilknyttet til klubben på alle nivå, sier den nyansatte daglige lederen.

 

Du har en lang karriere bak deg innenfor ulik idrett og nå er du tilbake i fotballen, - endelig?

 

- Jeg tør påstå at dette er den mest spennende jobben i toppfotballen for øyeblikket. Det betydde enormt mye for meg å få tilbudet. Jeg må si jeg hadde blitt enormt skuffet om det ikke hadde gått veien nå i innspurten.

 

Du bor på Jar med familien, hva tenker du om reiseveien?

 

- Jeg er fra Sunnmøre, da er ikke dette lang reisevei, ler den nyansatte daglige lederen.

 

Hva er dine første planer i jobben, Erik?

 

- Først må vi bli kjent og legge en strategi på hvor vi skal, og ikke minst hvorfor. Hvorfor er et godt spørsmål å stille seg når man skal legge en strategi, hvorfor gjør vi som vi gjør, svarer Erik, med en helt klar plan på hvordan vi skal nå målene fremover.

- Jeg ønsker også å avlaste styret raskest mulig og jobbe tett med de for å kunne komme inn i de daglige oppgavene. Mine verdier er nøkternhet og troverdighet, det tror jeg er et godt utgangspunkt. Seriestarten kommer raskt, smiler han.

 

Ser du for deg at du kan bli mossing etter hvert?

 

- Nei, men kona er fra Åsgårdsstrand og jeg har en svoger i Horten, og lukta er vel borte?

 

Du blir forelsket i denne byen skjønner du.....

 

- Det håper jeg, svarer den blide, nyansatte sunnmøringen.

 

Vi ønsker hjertelig velkommen!