Som følge av opprykket og den tilgangen klubben får på topp nasjonal motstand, samles nå klubbene i byen rundt det som vil være bylagsmodellen. 

Jacob Berg, ansvarlig i Moss FK, sier dette om planene og samarbeidet.

– Dette er en modell som knytter klubbene godt sammen. Vi synes det er veldig hyggelig at de andre klubbene er så positive til samarbeidet og det som nå skal skje. Bylaget kommer til å ledes av trenere fra samarbeisklubbene, og ikke bare fra Moss og Sprint, sier Berg.

Spillere i de ulike klubbene i byen vil med denne modellen få møte topplag som de ellers ikke ville få møtt. Dette vil antagelig være viktig for utviklingen og nivået i ungdomsfotballen.

– Her vil de møte potensielle landslagsspillere og få matche seg på et nivå som vil være bra for utviklingen av ungdomsfotballen i byen. Dette vil sette mossefotballen på kartet også for ungdomsfotballen, og det betyr mye for byen, sier han.

Gårsdagens møte bar preg av en samlet gjeng med samme mål for ungdommen.

– Ja, disse trenerne er utvilsomt opptatt av at vi går denne veien sammen og at dette skal være til fordel for mossefotballen og byen. Selv om vi spiller i mossedrakter er hele byen representert med spillere og støtteapparat, forklarer Berg.

Første tilltak blir 11.-12. mars for G15. Da reiser de til Skien og skal møte KFUM Oslo og Raufoss. Senere skal også G12, G13 og G14 i aksjon.

Planene for bylaget er lagt frem til sommeren og det er en aktiv og spennende tid disse spillerne og trenerne går i møte.

– Det første tiltaket kommer fort, så nå er vi i gang å jobber med drakter og treningstøy til gutta. Det er hyggelig om vi kan representere byen helhetlig når vi er ute på tur, avrunder Jacob.

bilde:

Bak fra venstre: André Nilsen (Eika), Jon-Eirik Ødegaard (Sprint), Espen Hanken (Rygge), Jason Silverman (Ekholt), Petter Skovdahl Nielsen (Ekholt), Vegard Haslerud (Sprint-Jeløy). Foran fra venstre: Jacob Berg (MFK), Haakon Haslerud (Kambo IL), Stian Roen (Kambo IL) og Simen Mathisen (Kambo IL).